OHL wint van 10 Kortrijkzanen

Bekijk het matchverslag vanaf 21:15.

OH Leuven heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van KV Kortrijk, dat meer dan een helft met tien man speelde na een rode kaart voor Boyer. In het klassement doet OHL een goede zaak. Het springt over Moeskroen naar de veertiende plaats. KV Kortrijk blijft twaalfde.  

Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door weinig tempo en geen doelgevaar. KV Kortrijk kreeg na twintig minuten een eerste opdoffer te verwerken. Stijn De Smet verzwikte zijn enkel en kon niet meer voort. Van Eenoo kwam in zijn plaats.

Na 24 minuten zorgden de bezoekers voor de eerste echte kans van de match. Adam Marusic probeerde met een laag schot Rudy Riou te verrassen, maar de goalie van OHL hield de bal met zijn hand uit doel. Tien minuten later kreeg KVK een nieuwe opdoffer te verwerken, Fabien Boyer ging met een gestrekt been door op Le Postollec en kreeg meteen rood. In het slot van de eerste helft scoorde Leandro Trossard, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Met een man meer begon OH Leuven aanvallend aan de tweede 45 minuten en dat resulteerde in een reuzekans voor Kostovski, maar de Macedoniër kopte een voorzet van Remacle net naast. De thuisploeg behield de controle over de wedstrijd en kwam een kwartier voor tijd op voorsprong via – opnieuw – het duo Remacle-Kostovski. In het slot van de wedstrijd ontsnapte de debuterende Kanu nog aan een rode kaart. 

 

858 keer bekeken