Club start 2016 met zege, Diaby topscorer

Bekijk het matchverslaf vanaf 0:40.

Club Brugge heeft het nieuwe jaar ingezet met een eenvoudige thuiszege tegen Moeskroen-Péruwelz. Blauw-zwart legde met momenten knap combinatievoetbal op de mat en scoorde drie keer. Engels, Diaby en Vossen zorgden voor 3-0.

Voor nieuwkomer Butelle en de gerevalideerde Agu had Preud’homme een basisplaats als laat nieuwjaarsgeschenk in petto. Ook Cools mocht nog eens opdraven. Hij startte op de linksachterpositie. Aan goede wil geen gebrek bij Club in de eerste helft, al was de eerste grote kans wel voor Moeskroen. Scepovic zette scherp voor, Meunier gleed de bal ongewild tegen de eigen doelpaal. Aan de overkant combineerde blauw-zwart naar hartenlust, al leverde dat in het eerste halfuur geen doelpunt op. De beste kans in de openingsfase was voor Diaby, maar hij stifte van dichtbij naast. Op het halfuur verstuurde Refaelov een vrijschop naar de tweede paal, waar de goed opgerukte Engels de 1-0 via de dwarsligger in doel joeg.

Al vroeg in de tweede helft leek Club Brugge zijn schaapjes op het droge te hebben. Niemand van Moeskroen beroerde een hoekschop van Vanaken, waarop de vrijstaande Diaby aan de tweede paal zijn elfde doelpunt van het seizoen mocht binnentikken: 2-0. In de topschuttersstand wrikt hij zich zo los van Cyriac, Leye en Kums. Hij is nu alleen topscorer. Vlak na het uur scoorde Club Brugge een derde keer. Op z'n Vazquezs verstuurde Vanaken een knappe pass richting Diaby, die Vossen de niet te missen 3-0 op een dienblad aanbood.

Blauw-zwart is op die manier voor één dag leider. Morgen wipt Anderlecht of AA Gent terug over de Bruggelingen, beide clubs staan om 14u30 tegenover elkaar. Voor Moeskroen-Péruwelz loert de degradatiestrijd stilaan om de hoek.

6291 keer bekeken