Debutant Karelis knalt Genk naar zege

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

KRC Genk heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Zulte Waregem. Genk kwam op voorsprong via Ndidi, maar Lepoint kon voor de rust de score terug in evenwicht brengen. Vlak voor affluiten maakte de ingevallen Karelis er nog 2-1 van met een heel knap doelpunt.

KRC Genk en Zulte Waregem trapten vanavond speeldag 22 op gang. De eerste wedstrijd na de winterstop. Genk moest winnen, dat had Peter Maes voor de wedstrijd gezegd. En dat werd ook meteen duidelijk. Genk trok vanaf het begin ten aanval en begon sterk aan de match. Een schot van Pozuelo belandde op de paal. Niet veel later was het wel raak. Genk counterde snel en Kebano kon alleen op Bossut af. De doelman kon zijn poging nog stoppen, maar Ndidi was goed gevolgd en duwde de 1-0 binnen. Genk controleerde de wedstrijd, Zulte Waregem had het moeilijk tot op het half uur. Toen viel ineens de gelijkmaker. Een schot van De Ridder viel op de lat. Leye nam de bal mee en via Verboom kwam de bal bij Lepoint. Die maakte zijn achtste competitiegoal van het seizoen. 1-1 en Zulte Waregem terug in de match. Vlak voor de rust was het zelfs bijna 1-2. Voor de derde keer stond het doelhout in de weg. Ook Kaya knalde de bal tegen de paal.

Na de rust verwaterde het spel. Veel passie en strijd maar weinig echte kansen. Bossut bracht redding op een schot van Kebano en aan de overkant kon Bizot redding brengen op een poging van Kaya. Een kwartier voor tijd mocht de nieuwe Griekse spits van Genk, Karelis, nog invallen bij KRC Genk. En dat was een gouden wissel, want drie minuten voor tijd maakte die meteen z’n eerste goal in Genkse loondienst. Buffel bracht de bal voor doel en Karelis trapte met een knappe omhaal de 2-1 eindcijfers op het scorebord. Een felbevochte zege en drie gouden punten voor het elftal van Peter Maes.

12537 keer bekeken