Morata definitief van Juventus?

Het transferverbod dat de FIFA zowel Real Madrid als Atlético Madrid oplegde brengt heel wat gevolgen met zich mee. Beide clubs kunnen logischerwijs geen nieuwe spelers aantrekken maar ook alle terugkoop- en dergelijke clausules met andere clubs worden op die manier geschrapt.

Zowel Real als Atlético Madrid overtraden de voorbije jaren regels bij de transfers van jeugdspelers. De disciplinaire commissie besliste daarom om beide Madrileense clubs een transferverbod van een jaar op te leggen. Die straf geldt voor de komende zomermercato en de transferperiode van volgende winter. De komende drie weken kunnen er dus wel nog spelers aangetrokken worden.

Beide clubs gingen al in beroep tegen de boete, maar wanneer dat wordt afgewezen en het transferverbod effectief doorgaat, heeft dat ook andere gevolgen. Ook alle terugkoopclausules met andere clubs vervallen dan. Zo wordt Alvaro Morata (ex-Real) dan definitief een speler van Juventus. Real Madrid verkocht de aanvaller in 2014 aan Juventus en bedong een terugkoopclausule voor een gelimiteerd bedrag. Die clausule loopt tot juli 2016, wat inhoudt dat die vervalt wanneer het transferverbod in werking treedt.

352 keer gelezen