JPL opnieuw van start in Cristal Arena

Na een winteronderbreking van om en bij de twee weken trekt de Jupiler Pro League weer op gang. Bijna alle eersteklassers hebben een deugddoende stage onder de Zuid-Europese zon achter de rug, waar alle batterijen terug werden opgeladen. Met nog slechts negen speeldagen voor de boeg worden de plaatsen voor play-off 1 langzaam maar zeker verdeeld.

Vrijdag 15/01

  • 20u30 KRC Genk – Zulte Waregem

In de race om een plek in play-off 1 houdt Racing Genk (zevende in de stand) de drie punten best thuis. Het verschil met Zulte Waregem (vijfde in de stand) bedraagt vijf punten. Bij winst naderen de Limburgers dus op twee punten en springen ze ook virtueel over Charleroi in de stand.

Zaterdag 16/01

  • 18u00 Club Brugge – Moeskroen-Péruwelz
  • 20u00 OH Leuven – KV Kortrijk
  • 20u00 Westerlo – KV Mechelen

Morgen wordt de voetbalzaterdag door Club Brugge en Moeskroen op gang getrapt. Blauw-zwart aast op revanche na de pijnlijke nederlaag in de heenwedstrijd op Le Canonnier (2-1). Bij een zege wint Club in het klassement alvast punten terug op AA Gent en Anderlecht, die zondag tegenover elkaar staan. Om 20u00 spelen OH Leuven en Westerlo – respectievelijk voorlaatste en laatste in de stand – een levensbelangrijke thuiswedstrijd. Willen de Leuvenaars de troepen van Bob Peeters achter zich houden in de stand, dan wordt er best niet verloren van KV Kortrijk. De Kempenaars ontvangen in het Kuipje KV Mechelen, de club die vlak voor de winterstop vriend en vijand verraste door thuis landskampioen AA Gent te verslaan.

Zondag 17/01

  • 14u30 AA Gent – Anderlecht
  • 18u00 Lokeren – Standard
  • 20u00 KV Oostende – Waasland-Beveren 

Het zwaartepunt van de 22ste speeldag bevindt zich in de Ghelamco Arena, waar Sven Kums zijn eerste wedstrijd als Gouden Schoen zal afwerken en waar AA Gent en Anderlecht om de eerste plaats zullen strijden. Om 18u00 trekt een vernieuwd Standard naar Lokeren. Beide clubs staan op twee en drie punten van Charleroi (zesde in de stand) en zijn dus nog in de running voor play-off 1. Zondagavond (20u) sluit seizoensrevelatie KV Oostende de speeldag af tegen Waasland-Beveren.

 

420 keer gelezen