FIFA legt Atlético en Real transferverbod op

Real Madrid en Atlético mogen een jaar lang geen transfers doen. Dat heeft de disciplinaire commissie van de FIFA beslist. De Madrileense clubs overtraden regels bij de transfers van jeugdspelers. 

Het transferverbod treedt wel pas komende zomer in werking. Ook in de volgende winter mogen beide clubs geen nieuwe spelers aantrekken. Bovendien moeten beide clubs een boete betalen. Zo moet Real meer dan 300.000 betalen, voor Atlético is dat zelfs meer dan 800.000 euro. De FIFA legt in een communiqué uit dat Atletico Madrid, de club van Rode Duivel Yannick Carrasco, wordt bestraft voor inbreuken die werden begaan in de periode 2007-2014. Voor Real gaat het om de periode 2005-2014. "De FIFA werkt hard om de rechten van spelers onder 18 jaar te verdedigen", klinkt het. "Of het nu om mannen, vrouwen, amateurs of profs gaat. Dit doen we door het versterken van de regels omtrent het verbod op transfers van jongeren." 

Real en Atletico Madrid kunnen door deze sanctie nog ruim twee weken transfers uitvoeren. Daarna is het gedaan tot de zomer van 2017. Dit soort verbod is niet nieuw in het voetballandschap. In 2014 kreeg Barcelona een soortgelijke straf, waardoor het in 2015 geen transfers mocht doen.

 

355 keer gelezen