Ook Blatter in beroep tegen schorsing FIFA

Uittredend FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat in beroep tegen zijn schorsing van acht jaar, opgelegd door de Ethische Commissie van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat bevestigde zijn advocaat Richard Cullen zondag aan het Franse persagentschap AFP.

Zaterdag liet ook de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini via zijn advocaat Thibaud d'Alès weten dat ze de schorsing van acht jaar zullen aanvechten. De Fransman, die zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap introk, tekent maandag officieel beroep aan. De tuchtkamer van de Ethische Commissie van de FIFA maakte zaterdag bekend dat Platini en Blatter officieel geïnformeerd zijn over de beweegredenen voor hun schorsing. Daardoor kregen ze groen licht om hun straf aan te vechten voor de beroepskamer van de FIFA.

Aftredend FIFA-voorzitter Blatter en UEFA-voorzitter Platini werden op 21 december allebei voor acht jaar geschorst door de Ethische Commissie wegens een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro. Blatter zou in 2011 twee miljoen Zwitserse frank hebben overgemaakt aan Platini voor werk dat die laatste tussen 1999 en 2002 leverde. Voor die betaling werd geen schriftelijk contract opgemaakt.

142 keer gelezen