AA Gent spreekt over de Gouden Schoen

De Gouden Schoen moet het topjaar van AA Gent afsluiten. Niemand twijfelt eraan dat de beste voetballer van 2015 bij de Buffalo's rondloopt. Maar wie wordt het? Aanvoerder Sven Kums, doelman Matz Sels, Laurent Depoitre of Daniel Milicevic? 

Kums is topfavoriet voor de Gouden Schoen. Dat vindt ook Sels, maar Kums schuift die favorietenrol graag van zich af. “Ik vind dat we het met veel spelers verdienen. Ik denk dat we als AA Gent zijnde een fantastisch jaar hebben gehad. De competitie gewonnen, de Supercup, een fantastisch parcours in de Champions League. Ik denk dat iedereen een stukje van de Gouden Schoen verdient, maar dat gaat niet.”

Ook Depoitre bljift rustig onder de heisa omtrent de Gouden Schoen. “De Gouden Schoen zou een paar dingen kunnen veranderen. Maar ik hou er mijn hoofd bij. We zien wel.” Coach Hein Vanhaezebrouck heeft zelfs een Gents podium in gedachten: “Ze hebben het ongelooflijk gedaan. Het zou mij enorm verbazen zou er in de stand nog iemand anders tussen hen inkruipen.”