Zidane mist start niet bij Real Madrid

Zinedine Zidane heeft zijn start als hoofdcoach bij Real Madrid niet gemist. In de eerste wedstrijd onder het bewind van de Fransman haalde Real het zaterdagavond in het eigen Bernabeustadion op de negentiende speeldag in de Primera Division met de vingers in de neus van Deportivo La Coruña: 5-0, na twee treffers van Karim Benzema en een hattrick van Gareth Bale.

In de stand is de Koninklijke met veertig punten derde, op één punt van stadsgenoot Atlético en op twee punten van leider FC Barcelona. Barça en Atlético hebben wel een wedstrijd minder op de teller. Atlético speelt zondag nog tegen Celta.

Zizou was maandag de enigszins verrassende opvolger van de ontslagen Rafael Benitez. De voormalige Franse international was tot maandag coach van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de club. De 43-jarige Zidane speelde van 2001 tot 2006 voor Real, in het seizoen 2013-2014 was hij bij de hoofdmacht van de Koninklijke assistent van Ancelotti. Ervaring als hoofdcoach op het allerhoogste niveau heeft hij echter niet.

375 keer gelezen