Liverpool in FA Cup niet voorbij Exeter

Liverpool heeft zich op het veld van Exeter City niet kunnen kwalificeren voor de volgende ronde van de FA Cup. De Reds sleepten met moeite een gelijkspel (2-2) uit de brand en moeten de vierdeklasser nu in een replay proberen opzij te zetten.

Jürgen Klopp zag heel wat spelers wegens blessures afhaken, waardoor de Duitser noodgedwongen een veredeld B-elftal tussen de lijnen bracht. Christian Benteke was daarbij voor het eerst kapitein. Na tien minuten keek Liverpool al tegen een achterstand aan. Reid sneed een voorzet perfect aan, Nichols gleed binnen: 1-0.  Het antwoord van Liverpool liet niet lang op zich wachten: amper vier minuten later strafte Sinclair defensief geklungel af: 1-1. Exeter trok wel met een voorsprong de rust in. Bogdan – de occasionele vervanger van Mignolet in doel – blunderde. Hij liet een hoekschop van Holmes prompt in doel vliegen: 2-1.

Ook in de tweede helft kregen de Reds de motor niet aan de praat. Achterin werd er onzeker uitverdedigd, terwijl de kansen voorin schaars waren. Liverpool had zelfs een foutje van de Exeter-defensie nodig om een replay uit de brand te slepen. Smith zorgde een kwartier voor tijd voor 2-2, al deed dat het schaamrood op de wangen niet verdwijnen.