UEFA maakt elftal van het jaar bekend

De UEFA heeft zijn elftal van het jaar bekendgemaakt. De afgelopen maanden kon iedereen via de website van de Europese voetbalbond stemmen op zijn/haar elf beste spelers van 2015. De UEFA maakte een per positie een voorselectie van 40 spelers waaruit men kon kiezen. Geen enkele Belg haalde het uiteindelijke elftal.

In het doel haalde Manuel Neuer de meeste stemmen. De keeper van Bayern München haalde het voor Gianluigi Buffon (Juventus) en Thibaut Courtois (Chelsea). Daniel Alves, Gerard Pique (beiden Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid) en David Alaba (Bayern München) vormen het defensief kwartet.

Op het middenveld haalden Andrès Iniesta (Barcelona), Paul Pogba (Juventus) en James Rodriguez (Real Madrid) de meeste stemmen. Bij de aanvallers haalden Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi en Neymar (Barcelona) het van onder meer Robert Lewandowski, Luis Suárez en Carlos Tévez.

Zowel Eden Hazard als Kevin De Bruyne werden in de 40-koppige voorselectie opgenomen. Noch de vleugelaanvaller van Chelsea als die van Wolfsburg/Manchester City kon zijn nominatie verzilveren.

 

 

1498 keer gelezen