EK-ticketverkoop Rode Duivels flopt

De Rode Duivels waren nog nooit zo populair, maar toch loopt de Belgische ticketverkoop voor het EK2016 voor geen meter. Tien dagen voor de deadline van de verkoop, zijn nog duizenden zitjes beschikbaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad.  

Hoewel er een echte stormloop verwacht was voor de tickets, kregen alle Duivelsfans die aangesloten zijn bij de officiële supportersclub 1895 deze week een e-mail in hun bus: "Nog veel tickets beschikbaar! Aarzel niet om te bestellen."

Complex bestelsysteem
Hoeveel juist, dat kan de Voetbalbond niet zeggen. "Wij mogen niet communiceren over cijfers", aldus woordvoerder Pierre Cornez. "Ik bevestig wel dat er nog plaatsen over zijn, vooral in de duurdere categorieën 1 en 2." Volgens de Waalse krantengroep SudPresse zijn er nog 8.000 plaatsen beschikbaar. Mogelijk ligt het complexe bestelsysteem aan de oorzaak van de slechtlopende ticketverkoop.

Duurdere plaatsen
Iedereen maakt dus eigenlijk nog kans om een EK-match mee te pikken. Ook wie nog geen enkel punt verzamelde, bevestigt de Voetbalbond. "Let wel: voor de goedkopere categorieën 3 en 4 hadden we al veel aanvragen. Bij de duurdere plaatsen maak je meer kans", zegt Pierre Cornez.

Wie nog tickets wil bestellen, moet wel snel zijn. De deadline voor de verkoop is 18 januari, 12 uur precies. Nadien neemt de Europese voetbalbond UEFA de tickets weer in ­beslag, en stelt ze die ter beschikking van de tegenstander. 

Lees ook: En nu: EK-tickets kopen, maar hoe?

881 keer bekeken