Januzaj keert nu al terug naar Man United

Adnan Januzaj keert vroeger dan gepland terug naar Manchester United. De uitleenbeurt aan Borussia Dortmund wordt na onderling akkoord tussen beide clubs met onmiddellijke ingang stopgezet.

De 20-jarige Januzaj werd eind augustus 2015 voor een jaar bij de Duitse eersteklasser Dortmund gestald om ervaring op te doen. Maar bij de Borussen kon de beloftevolle aanvaller zich nooit helemaal doorzetten. Van de in totaal 17 competitiewedstrijden speelde hij er slechts zes en de laatste twee matchen zat hij zelfs niet meer in de selectie. In de Europa League kwam hij wel in vijf van de zes wedstrijden in actie.

Het is United-trainer Louis van Gaal die gevraagd had om Januzaj nu al terug te halen. Bij Man U loopt het sinds december vierkant. Januzaj moet nu voor extra versterking op de flanken zorgen.

Rode Duivel

De jonge Brusselaar trok in maart 2011, op 16-jarige leeftijd, naar Old Trafford. Dat was niet naar de zin van Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, want paars-wit zag zo een van zijn talenten bij de jeugd weggaan. In 2013 werd Januzaj uitgeroepen tot beste speler van het tweede elftal en hij mocht het seizoen 2013-2014 beginnen bij de A-kern van Manchester United. Tot nu toe speelde hij er 60 wedstrijden en scoorde hij vijf keer.

In het voorjaar van 2014 koos Januzaj er ook voor om voor België te voetballen, terwijl hij verschillende keuzes had. Hij mocht meteen mee naar het WK in Brazilië en behaalde sindsdien zes caps voor de Rode Duivels. Met zijn terugkeer naar Manchester hoopt Januzaj opnieuw op selectiekansen bij bondscoach Marc Wilmots. Begin november 2015 weigerde de winger nog om te spelen voor de beloften. 

231 keer gelezen