Sels: "Basis leggen voor rest van seizoen"

Onder het motto “hard werken” bereidt landskampioen AA Gent zich voor op de tweede seizoenshelft. In het Spaanse Oliva beginnen de Buffalo’s hun dagen met een vroege looptraining op het strand.

Trainer Hein Vanhaezebrouck legt er de zweep op, maar dat is ook nodig vinden de spelers. “Hier wordt de basis gelegd voor het verdere verloop van het seizoen”, vertelt doelman Matz Sels. “Er komen nog belangrijke periodes aan. Het is belangrijk dat we die fysieke prikkel terug in de benen hebben zodat we op het einde van een wedstrijd toch nog het verschil kunnen maken tegen sommige ploegen.”

Met achtereenvolgens wedstrijden tegen Anderlecht, Club Brugge, Standard, Waasland-Beveren en nog eens twee keer Club Brugge komt er een zware periode aan voor AA Gent. Daarna spelen de Buffalo’s ook hun achtste finale in de Champions League tegen Wolfsburg. “Ons eerste grote doel is de wedstrijd tegen Anderlecht. De maand januari en de eerste weken van februari zijn eigenlijk een kleine play-off 1. Daarna kijken we pas naar Wolfsburg”, aldus Sels.