Gezocht: nieuwe CEO voetbalbond

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is op zoek naar een nieuwe secretaris-generaal. Woensdagmiddag plaatste de KBVB een vacature op zijn website om CEO ad interim, Gérard Linard, op te volgen vanaf 1 juli 2016.

Linard volgde vorig jaar Steven Martens op als CEO van de voetbalbond, nadat die was opgestapt. Sindsdien hield de voorzitter van de Franstalige vleugel (ACFF) van de bond zich bezig met de lopende dossiers. Zijn mandaat loopt af op 30 juni dit jaar.

De nieuwe CEO mag geen deel uitmaken van de Pro League en ook niet van de Nederlandstalige (VfV) of Franstalige vleugel van de KBVB. Een externe firma zal zich samen met bondsvoorzitter De Keersmaecker, twee vertegenwoordigers van de Pro League en één van zowel het ACFF als het VfV buigen over de screening van de kandidaten. Zij maken een adviserend dossier op voor het Uitvoerend Comité van de KBVB. Dat orgaan maakt de uiteindelijke keuze.

De gekozen kandidaat begint aan zijn nieuwe job op 1 mei 2016, zo is hij ingewerkt wanneer hij twee maanden later de functie van CEO op zich moet nemen. De secretaris-generaal is de leidinggevende van het voltallige bondspersoneel en moet het financieel beleid uitstippelen. Hij voert ook uit was het Uitvoerend Comité van de KBVB beslist en rapporteert aan de top van de bond. 

304 keer gelezen