Junior Edmilson tekent bij Standard

Junior Edmilson verlaat STVV en tekent een contract voor 3,5 jaar bij Standard. Dat maakten de Rouches woensdag bekend. Morgen legt de 21-jarige speler zijn medische testen af.

Woensdagochtend liet STVV al weten dat het een akkoord had bereikt met Standard over een transfer van Edmilson. Een paar uur later bevestigde ook Standard de komst van de aanvallende middenvelder: “Junior Edmilson is een Rouche!”

“Junior Edmilson is een van de spelers die een uitstekende indruk naliet in de eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League”, zegt sportief directeur Axel Lawaree. “Iedereen kent zijn kwaliteiten en we hopen dat hij een meerwaarde kan bieden voor onze huidige kern door zijn snelheid en doelgerichtheid.”

Begin deze week tweette Edmilson zelf al dat zijn hart had gekozen voor Standard, maar de Braziliaanse Belg was toch mee op stage vertrokken met STVV. De voorbije weken werd hij ook gelinkt aan landskampioen AA Gent.

Edmilson kent het huis

Standard is geen onbekende club voor de Braziliaanse Belg. Hij speelde er zelf bij de jeugd en zijn vader, oud-prof Edmilson, was er actief tijdens zijn voetbalcarrière. Junior wordt er ook herenigd met zijn ex-coach van Sint-Truiden, Yannick Ferrera. 

Junior Edmilson speelt sinds 2012 bij STVV. Vorige maand lichtte de club nog de optie in zijn contract, waardoor zijn verbintenis duurt tot 2017. De 21-jarige speler had voordien geweigerd een contract voor meerdere seizoenen te tekenen met het oog op een transfer naar een grotere club. 

445 keer gelezen