Zidane: "Klaar voor uitdaging bij Real"

Kersvers trainer van Real Madrid Zinedine Zidane is klaar voor zijn opdracht: “Ik ben klaar voor de uitdaging die mij wacht en zal er alles aan doen opdat het een succes wordt.” Zizou leidde dinsdag zijn eerste training bij de Koninklijke en stond nadien de pers te woord.

Zidane werd maandagavond voorgesteld als de opvolger van Rafael Benitez bij Real. De Franse ex-stervoetballer is een icoon in Madrid. Hij speelde er zelf tussen 2001 en 2006 en won toen onder andere de Spaanse titel en de Champions League. De voorbije jaren was hij er actief als assistent en trainer van het tweede elftal.

"Aanvallend voetbal brengen"

Zijn eerste opdracht als hoofdcoach wordt er een bij een van de grootste clubs ter wereld. Bij Real gaat hij ook aan de slag met sterren als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. “Mijn eerste woorden tegenover de spelersgroep waren heel simpel. Ik heb hen verteld dat ik heel tevreden ben en dat we doelen hebben die we willen verwezenlijken. Wanneer je het shirt van Real Madrid draagt, is alles mogelijk. Wij zijn hier om prijzen te pakken. We kunnen dit seizoen nog twee trofeeën winnen (de titel en de Champions League) en dat gaan we proberen te doen.”

Real is het aan zijn status verplicht aanvallend voetbal te brengen, vindt Zidane. “Dat is mijn visie op het voetbal en daar staat de club ook voor bekend. Maar daarbij mogen we het evenwicht niet uit het oog verliezen. We gaan op training hard werken om dit voor elkaar te krijgen. Het resultaat zullen jullie de komende weken zien.”

Als Zidane het als trainer even goed doet als in zijn voetbalcarrière, dan ziet het er goed uit voor Real Madrid. Zizou won namelijk zo wat alles wat er te winnen valt.

245 keer bekeken