Guardiola: "Ik wil naar Premier League"

Pep Guardiola wil naar de Engelse Premier League. Dat heeft de huidige coach van Bayern München gezegd op een persconferentie. “Het is mijn doel een club in de Premier League te coachen. Dat is de reden waarom ik mijn contract bij Bayern München niet heb verlengd.” Naar welke club Guardiola gaat, is nog niet bekend.

De Spaanse topcoach maakte eerder bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Rekordmeister. "Ik ben dankbaar voor de kansen die Bayern me heeft geboden, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Mocht ik 60 of 65 zijn, dan was ik gebleven. Nu vind ik me te jong en wil ik een andere uitdaging.”

“Verschillende aanbiedingen”

Eind december berichtte het Duitse magazine Kicker dat Guardiola volgend seizoen Manuel Pellegrini zal opvolgen bij Manchester City. Zelf zegt de Spanjaard verschillende aanbiedingen op zak te hebben. “Ik heb nog niet beslist waar mijn toekomst zal liggen.”

Zeker is dat Guardiola zich de volgende maanden nog volledig zal focussen op Bayern München. “Ik beloof dat ik tot de laatste dag van mijn contract tot het uiterste zal gaan. Ik zal slechts een klein stukje uitmaken van de grote geschiedenis van deze club. Als we erin slagen de Champions League te winnen, dan zou dat de cirkel rond maken.”

Succescoach

Pep Guardiola is sinds de zomer van 2013 hoofdcoach van Bayern München. Met Bayern won hij onder meer twee keer de Duitse Bundesliga en bereikte hij twee keer de halve finales van de Champions League. Na dit seizoen wordt bij bij de Rekordmeister opgevolgd door Carlo Ancelotti.

Voor zijn tijd in Duitsland stond Guardiola aan het roer bij FC Barcelona, de club waar hij zelf elf seizoenen speelde en aanvoerder was. Met Barça won hij zo wat alles wat er te winnen valt in voetballand. 

264 keer gelezen