Ruytinx trekt naar Beerschot-Wilrijk

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Bjorn Ruytinx trekt van KV Oostende naar de ambitieuze derdeklasser Beerschot-Wilrijk. ‘El Toro’ speelde dit seizoen nog geen minuut bij competitierevelatie Oostende en mocht andere oorden opzoeken. Ruytinx maakte het nieuws zelf bekend via Twitter.

Ruytinx kwam pas op 30-jarige leeftijd piepen in eerste klasse. Hij speelde drie seizoenen met OHL in de hoogste klasse en was daarin goed voor 17 doelpunten. Naast z’n doelpunten maakte ook z’n mentaliteit en karakter hem tot een publiekslieveling aan den Dreef. In de zomer van 2014 ruilde Ruytinx OH Leuven voor het KV Oostende van Marc Coucke.

Vorig seizoen speelde hij nog 28 wedstrijden in de hoogste klasse, daarin scoorde hij nog drie doelpunten. Maar dit seizoen kwam hij nog niet aan spelen toe. Door de komst van spitsen Cyriac & Akpala was de concurrentie te groot geworden bij de kustploeg. Nu trekt hij dus naar derdeklasser Beerschot-Wilrijk. “Superblij met de nieuwe uitdaging. Dat noemen we nu eens goed het nieuwe jaar inzetten” schreef Ruytinx op Twitter. 

Beerschot Wilrijk staat op dit moment tweede in derde klasse B. De 'Ratten' hebben 1 punt minder dan leider Bocholt, maar hebben wel nog een wedstrijd te goed. "Ik wil meerdere jaren mee knokken in de rush van Beerschot-Wilrijk naar het hoogste niveau" zegt Ruytinx op de clubwebsite.

 

584 keer gelezen