Imposante cijfers voor Barca in 2015

Voor Barcelona – en het aanvalstrio MSN in het bijzonder – was 2015 een onvergetelijk jaar. De Catalanen pakten met de Spaanse titel, Copa del Rey, Supercopa, UEFA Champions League, UEFA Supercup en het WK voor clubs maar liefst zes prijzen. Bovendien schoten Messi, Suárez, Neymar en andere naar goede gewoonte weer heel wat records van de tabellen.

De Spaanse kampioen sloot zijn gloriejaar af met een eenvoudige 4-0 zege tegen Betis. Westermann leidde de Catalaanse overwinning met een knullige owngoal in. Nadien diepten Messi en tweemaal Suárez uit tot 4-0. In totaal scoorde Barcelona 180 doelpunten in één kalenderjaar, een Spaans record. Het vorige was nog maar een jaar oud en stond op naam van Real Madrid. De aartsrivalen uit de hoofdstad sloten 2014 af met 178 gemaakte goals. 

Barcelona is wereldwijd het meest trefzekere elftal van het jaar. Om aan te tonen dat 180 doelpunten in 64 wedstrijden een extreem aantal is: Paris Saint-Germain, de tweede best scorende ploeg van 2015, lukte maar liefst 42 doelpunten minder. De Parijzenaars strandden op 138 treffers.

De Koninklijke kwam dit jaar tot ‘slechts’ 137 doelpunten. Dat is evenveel dan het spitsentrio van Barcelona. Messi (48 goals), Suárez (48 goals) en Neymar (41 goals) scoorden opgeteld ook 137 doelpunten. Wat betreft de doelpuntenproductie is het trio daarmee het beste ooit in één jaar.

663 keer gelezen