Kawashima zet carrière verder in Schotland

Eiji Kawashima zet zijn voetbalcarrière verder in Schotland. De Japanse goalie tekende een contract tot het einde van het seizoen bij Dundee United. De transfer hing al langer in de lucht, maar Kawashima moest twee maanden wachten op een werkvergunning.

Kawashima speelde sinds 2010 in België. Eerst bij Lierse en daarna bij Standard, maar bij de Rouches werd zijn contract eind vorig seizoen niet meer verlengd. Hij reageert nu erg opgelucht: “Eindelijk ben ik aangesloten bij de club. Met mijn vechtlust en ambitie zal ik mijn uiterste best doen. Ik hoop dat ik iets anders aan de kern kan toevoegen. Daarnaast hoop ik dat ook mijn ervaring van nut zal zijn.”

Bij Dundee United krijgt Kawashima rugnummer 1. Ook coach Mixu Paatelainen is blij dat de komst van de Japanner is afgerond. “Het heeft een beetje langer geduurd dan verwacht, maar de club heeft hiermee een uitstekende zaak gedaan.”

Dundee staat momenteel laatste in de Schotse eerste klasse, met tien punten na negentien wedstrijden. Het verschil met de voorlaatste in de stand Kilmarnock is al tien punten, maar Kilmarnock heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. 

186 keer gelezen