De Graafschap zet Kabasele uit selectie

De Nederlandse eersteklasser De Graafschap heeft Anderlecht-huurling Nathan Kabasele voorlopig uit de selectie gezet. De trainer van de club, Jan Vreman, is ontevreden over de houding van de spits. Kabasele gaat vooralsnog niet mee naar het trainingskamp in Turkije.

De Graafschap is bezig aan een slecht seizoen. Het staat helemaal onderaan het klassement in de Nederlandse Eredivisie met amper vijf punten na 17 speeldagen. Trainer Vreman zegt op de clubwebsite dat hij in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een groep spelers wil die volledige inzet toont.

"We zitten in een situatie waar voor individuen geen ruimte is. Iedereen moet alles kunnen en willen geven en zichzelf wegcijferen voor het belang van de club." Nathan Kabasele voldoet volgens de coach niet aan dat beeld. "De komende weken wordt duidelijk of de aanvaller nog terugkeert in de eerste selectie", staat te lezen op de website.

De 21-jarige Kabasele wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan De Graafschap, waar hij in 2013-2014 ook al speelde. De club speelde toen nog in tweede klasse. In 29 wedstrijden maakte hij toen zes doelpunten. Vorig seizoen kwam hij twaalf keer in actie bij Anderlecht. In het verleden werd de neef van Dieumerci Mbokani ook al uitgeleend aan het Italiaanse Torino (2013) en Westerlo (2012). 

263 keer gelezen