Essevee pakt scalp van Oostende

Bekijk het matchverslag vanaf 22:30.

Zulte Waregem heeft de laatste wedstrijd van 2015 met 1-0 gewonnen van KV Oostende. Steve De Ridder scoorde halverwege de tweede helft het enige doelpunt in een aangename wedstrijd. Essevee nadert dankzij deze overwinning tot op vijf punten van Oostende, het verstevigt ook z’n plaats in de top 6 en kan met een leuk gevoel op vakantie.

De laatste wedstrijd van 2015 bleek al snel een aangename partij tussen twee ploegen die vol voor de overwinning gingen. Zulte Waregem kreeg de eerste kans, maar het schot van Buyl ging net voorlangs. Daarna was het de beurt aan Oostende, Musona kwam oog in oog met Bossut, maar die trapte de bal onbegrijpelijk naast. Wat later stond Oostende-doelman Ovono dan weer goed te keepen op een afgeweken schot van Storm.

Scheidsrechter Frederik Geldhof eiste vlak voor de rust een hoofdrol op toen hij een overduidelijke noodrem-overtreding van De Ridder op Canesin onbestraft liet. Vlak na de pauze werd ook een fout van Buyl op een doorgebroken Lukaku niet gezien.

Zulte Waregem kreeg na de pauze wel de beste kansen. Eerst kon Lepoint net niet bij een voorzet van De Ridder, maar halverwege de tweede helft was het wel raak voor Essevee. Nu was het Lepoint die De Ridder op weg zette, en die trapte z’n 4e van het seizoen voorbij Ovono. De Ridder, die in de eerste helft ontsnapte aan rood, werd zo de matchwinnaar voor Essevee, want Oostende kon geen grote kansen meer creëren. Het werd zo een mooi eindejaar voor Zulte Waregem, dat stevig in de top 6 blijft. 

 

1050 keer bekeken