RSCA sluit 2015 al winnend af

Bekijk het matchverslag vanaf 3:00.

Anderlecht heeft zijn laatste wedstrijd van 2015 gewonnen van Westerlo met 2-1. Okaka opende de score voor de rust en Cools maakte vlak na de pauze gelijk. Anderlecht kreeg in de tweede helft nog twee penalty’s. De afscheidnemende Gillet zette de eerste perfect om, Suarez miste de tweede.

Anderlecht – Westerlo was voor deze match de beste tegen de slechtste defensie. Op de eerste grote kans van de match was het wachten tot minuut 23. Kara verdedigde slecht uit en de bal kwam via Molenberghs en Gounongbe tot bij Henkens, die net over het doel van Proto trapte. Nadien kwam er een offensief van Anderlecht dat een paar kansjes kreeg via Acheampong, Praet en Okaka.

In het slot van de eerste helft was Westerlo nog gevaarlijk met een afstandsschot van De Ceulaer, maar het was Anderlecht dat de kleedkamer inging met een 1-0-voorsprong. Gillet en Defour namen een verrassende hoekschop waarbij de bal tot bij Lukebakio kwam, die zette voor en Okaka kopte het openingsdoelpunt binnen.

Suarez mist penalty

De tweede helft begon uitstekend voor de bezoekers. Gounongbe kopte een hoekschop tot bij Jens Cools, die de bal ook met zijn hoofd voorbij Proto in doel bracht. Enkele minuten later kreeg Anderlecht een penalty voor een duwfout op Suarez. De afscheidnemende Guillaume Gillet zette zich achter de bal en trapte de strafschop binnen.

Een kwartier voor tijd kreeg paars-wit nog een penalty na hands van Schuermans. Deze keer was het niet Gillet, maar wel Suarez die de verantwoordelijkheid nam, maar de Argentijn miste en ook in de herneming geraakte de bal niet voorbij Van Langendonck. Enkele minuten later kreeg Kara de bal tegen zijn hand in de zestien, maar deze keer legde ref Van De Velde de bal niet op de stip.

Anderlecht zet Westerlo zo met moeite opzij in zijn laatste match, maar springt in het klassement wel naar de tweede plaats. Het heeft nu twee punten minder dan leider AA Gent. Westerlo blijft laatste met zestien punten. 

 

4386 keer bekeken