Standard wint van Moeskroen met 3-0

Bekijk het matchverslag vanaf 0:15.

Ook Standard heeft 2015 met een driepunter afgesloten. De Rouches hadden op Sclessin weinig moeite met Moeskroen-Péruwelz. Badibanga, Dossevi en Santini zorgden voor een eenvoudige 3-0.

Veel kansen kreeg het Luikse publiek in de eerste helft niet te zien. Een zachte kopbal van Badibanga en een knap vluchtschot van Knockaert waren de gevaarlijkste wapenfeiten voor het halfuur. Moeskroen kon daar nauwelijks wat tegenover zetten en slikte vlak voor de rust een logisch tegendoelpunt. Dossevi stuurde Knockaert weg op rechts. Die legde perfect terug tot bij Badibanga, die zijn eerste doelpunt in Eerste Klasse makkelijk binnenschoof: 1-0 bij de pauze. 

Na de rust kwamen de Henegouwers wat beter in de wedstrijd, maar de Rouches voetbalden nog steeds de beste kansen bij elkaar. Net na het uur werd Dossevi door Fiore knap door het midden én de buitenspelval gestuurd. De Togolees stormde alleen op Vagner af en faalde niet: 2-0. Nog geen vijf minuten later kreeg Knockaert de kans op een gelijkaardig doelpunt, maar zijn schuiver was de slap om Vagner voor een derde keer te verschalken. Tien minuten voor tijd sneed Standard nogmaals door de Moeskroen-verdediging. Dossevi legde dit keer breed, Santini werkte eenvoudig af: 3-0. 

Dankzij de zege tegen Moeskroen-Péruwelz zet Standard zijn jacht op play-off 1 voort. Het beent nu KRC Genk bij en nadert tot op twee punten van Charleroi, de nummer zes in de stand. De Henegouwers blijven veertiende en houden OH Leuven en Westerlo nog steeds achter zich.

 

1593 keer bekeken