OHL pakt verdiend punt bij STVV

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

STVV heeft zijn laatste thuismatch van het jaar niet kunnen winnen. De Kanaries klommen in het slot op voorsprong tegen OH Leuven, maar gaven de zege alsnog uithangen. Het werd 2-2 op Stayen.

De eerste helft op Stayen was er eentje om snel te vergeten. Op het halfuur legde Trossard met veel precisie de bal in de rug van de Truiense verdediging. Ono schermde hem af, maar kreeg van Asamoah een licht duwtje in de rug. Wat volgde was een bizarre fase waarbij Ono en De Winter elkaar aanliepen en Asamoah de 0-1 eennvoudig kon binnenleggen. STVV maakte het Riou voor de rust op geen enkel moment echt moeilijk. De doelman moest enkel een afstandsschot van Mahlangu over zijn doel tikken. 

Ook in de tweede helft was er bij STVV weinig beterschap. Het miste duidelijk de creativiteit van Edmilson, die door O'Loughlin uit de kern werd gelaten. De flankaanvaller zou slecht getraind hebben en met transferperikelen kampen. Desondanks kwam STVV een kwartier voor tijd toch langszij. Hendrickx haalde verschroeiend uit, de bal verdween via de deklat in doel: 1-1. Tien minuten voor tijd leek Mahlangu de ommekeer compleet te maken. De Zuid-Afrikaan kopte een voorzet van Rherras hard voorbij Riou: 2-1. Luttele minuten later kwam OH Leuven langszij. Een kopbal van Houdret viel eerst op de lat, de goed gevolgde Ngawa trapte de gelijkmaker in de rebound binnen. STVV sluit 2015 op een comfortabele tiende plaats af. OH Leuven schiet weinig op met een punt en blijft voorlaatste.

 

 

 

1294 keer bekeken