Lokeren wint na knappe inhaalrace

Bekijk het matchverslag vanaf 35:00.

Veel goals en een ontketend Lokeren sierden een spektakelrijke derby van het Waasland. Waasland-Beveren leek voor de rust alles onder controle te hebben na een 2-0 voorsprong. Maar drie goals van de buren uit Lokeren zorgden voor de totale ommekeer in een knotsgekke tweede helft.

Bij Lokeren was Harbaoui eindelijk speelgerechtigd en Georges Leekens dropte de oud-topschutter meteen in de basis. Toch was het de ongewijzigde ploeg van Stijn Vreven die meteen in de aanval trok. M’Sila zag een eerste kans nog over gaan, bij een tweede actie was het wel raak voor Waasland-Beveren. Zinho Gano kopte zijn achtste van het seizoen in doel.
Meteen het signaal om door te duwen, luttele minuten later verdubbelde Deni Milosevic de score. Een dreun voor Lokeren, dat maar weinig gevaar kon creëren. Harbaoui kadreerde één schot tussen de palen in de eerste helft.

Na de pauze was het balbezit voor de bezoekers, dat nu wel vlug kon scoren. Ayanda Patosi pegelde de aansluitingstreffer droog tegen de netten. De terugkeer was bijna compleet, maar Harbaoui miste onbegrijpelijk voor open doel. Toch bleef Lokeren voluit voor de aanval kiezen, met de 2-2 als beloning. Killian Overmeire jaagde in twee tijden de bal voorbij Goblet. De match ontplofte nu helemaal, Myny was dicht bij de 3-2, deze keer stond de paal in de weg. Aan de overzijde meer geluk, Coelho kwam oog in oog met de doelman en faalde niet. De 2-3 een feit, de ommekeer was nu er nu helemaal. Door de drie punten wipt Lokeren zo over Waasland-Beveren in de stand.

1502 keer bekeken