Mechelen dient Gent 1e uitnederlaag toe

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

KV Mechelen heeft in z’n laatste wedstrijd van 2015 voor een ferme stunt gezorgd. Malinwa won Achter de Kazerne met 2-0 van landskampioen AA Gent. Voor Gent is het dit seizoen pas de eerste nederlaag op verplaatsing. Mechelen sluipt zo opnieuw verder op richting middenmoot.

AA Gent had voor de komst naar Mechelen een knappe 18 op 18 op verplaatsing laten noteren. Maar vanaf het begin was Mechelen baas. Sels stond goed te keepen toen hij oog in oog kwam met Hanni. Wat later hield hij ook een poging van Matthys uit z’n doel. Mechelen hield de controle over de wedstrijd en mocht klagen toen ref Lardot geen penalty floot voor een fout op Matthys. Vlak voor de rust raakte KV ook nog de paal.

Na de pauze kreeg Mechelen dan toch waar het recht op had. Het was opnieuw Tim Matthys die met een knappe ren Sofiane Hanni vrij voor doel zette & deze keer faalde hij niet. Z’n schot week wel nog af op Gent-verdediger Mitrovic, maar voor Hanni was het z’n 16e doelpunt in 2015. Op het uur werd het nog beter voor Malinwa. Uitblinker Tim Matthys was Nana Asare te snel af en vloerde Sels met een gekruist schot. Gent ging daarna wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Mechelen hield al bij al vlot stand.

Door de 2-0 overwinning schuift Mechelen weg van de gevarenzone. Gent sluit z’n boerenjaar 2015 af met een nederlaag. 

 

4901 keer bekeken