Charleroi wint en duikt top zes binnen

Bekijk het matchverslaf vanaf 25:00.

Het duel tussen Charleroi en Genk stond in het teken van een plaats in de top zes. Dankzij de 1-0 overwinning springt Charleroi namelijk over Genk naar de zesde plaats en daar zal het 2015 ook afsluiten. Zo eindigt het jaar op een valse nooit voor Racing Genk.

Het wedstrijdbegin was fel en beide ploegen trokken hun voetje niet terug. Dewaest werd bij zijn terugkeer naar zijn ex-club uitgejouwd bij elke baltoets. De verdediger hield zich ook niet in en moest dat na dertien minuten bekopen met een gele kaart. Genk nam in de wedstrijd in handen en kreeg de beste kansen. Penneteau had een geweldige redding in huis op een schot op een volley van Walsh en even later plaatste Ndidi de bal op de lat na een corner. Charleroi kon nooit echt dreigen en kwam het dichtste bij doelgevaar via afstandsschoten van Willems en Pollet.

In de tweede helft was er even opschudding toen er plots een brandalarm afging en de speaker omriep dat het stadion ontruimd moest worden. De supporters begonnen het stadion te verlaten, maar al snel bleek dat het om een vals alarm ging vanwege enkele vuurpijlen die in het stadion werden opgestoken. Snel nadat de match opnieuw op gang gefloten werd kon Charleroi een eerste keer echt dreigen en was het meteen raak. Pollet kon een schitterende voorzet van Tainmont aan de tweede paal ongedekt binnen koppen. Genk was aangedaan en kwam er niet meer uit. De 1-0 bleef op het bord staan. 

511 keer bekeken