Club wint in Kortrijk met 1-4

Bekijk het matchverslag vanaf 13:00.

Club Brugge heeft voor het eerst in acht competitiewedstrijden het Guldensporenstadion met drie punten verlaten. Kortrijk speelde na een rode kaart voor Papazoglou meer dan een helft met z'n tienen. Izquierdo, Vanaken, Diaby en Refaelov zorgden bij Club voor een ruime 1-4 cijfers. 

Doelgevaar creëerden Kortrijk en Club Brugge het openingskwartier niet. Gele kaarten pakten ze des te meer: zowel Claudemir, Simons en De Mets verschenen vrij snel in het boekje van ref Delfériere. Na twintig minuten ontbond Izquierdo zijn duivels. De Colombiaan snelde vier Kortrijkzanen voorbij en stak de bal knap onder Keet in doel: 0-1. Nog geen vijf minuten later stond de thuisploeg met z'n tienen. Papazoglou liet zich door Vossen provoceren en deelde de Brugse aanvaller een lichte kopstoot uit. Delfériere haalde verhaal bij zijn assistenten en was onverbiddelijk voor de Griek: rood was zijn verdict. Het ontmoedigde Kortrijk echter niet want vlak nadien troefde Tomasevic op een hoekschop Denswil af. De Montenegrijn kopte de gelijkmaker naast Bruzzese in doel.

In de tweede helft buitte Club zijn man-meer-situatie uitstekend uit. Vlak na het uur kopte Vanaken met veel gevoel een voorzet van Refaelov in de verste hoek. Een kwartier voor tijd bracht Preud'homme met Diaby en DIerckx nog wat extra snelheid tussen de lijnen. Tien minuten voor tijd zetten beide invallers een aanval op, waarop Diaby Chanot uitkapte en de 1-3 vaast Keet in doel stak. Refaelov schoof vijf minuten voor tijd de makkelijke 1-4 in een leeg doel. Club Brugge knoopt na nederlagen tegen Standard en Club Brugge opnieuw aan met de zege. Het klimt (voor even) naar de tweede plaats in de stand.

5364 keer bekeken