4 Duivels in top 100 van beste voetballers

Er staan vier Rode Duivels op een lijst met 's werelds beste honderd voetballers, die de Britse krant The Guardian samenstelde. Alle vier spelen ze in de Premier League. Chelsea-winger Eden Hazard is met een dertiende plaats de hoogst gerangschikte Belg, Kevin De Bruyne (Manchester City) volgt op de veertiende plaats. Ook Chelsea-doelman Thibaut Courtois (36e) en Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany (57e) kregen nog een stek in de top honderd.

Om de lijst samen te stellen deed de krant afgelopen jaar een beroep op een panel van 123 experts uit 49 landen, onder leiding van zestien ex-internationals. Zij verkozen de Argentijn Lionel Messi logischerwijs tot beste speler van het afgelopen jaar. De draaischijf van FC Barcelona is ook de topfavoriet om begin volgend jaar Cristiano Ronaldo op te volgen in de verkiezing van de FIFA Gouden Bal. In het lijstje van The Guardian volgt de Portugees van Real Madrid op de tweede plaats. Met een derde plaats voor Neymar en een vierde stek voor Luis Suarez staat de volledige Barça-voorlijn in de top vier. Vorig jaar stond CR7 nog helemaal bovenaan in de top honderd van The Guardian. Met Robert Lewandowski (5e), Thomas Müller (6e) en doelman Manuel Neuer (8e) heeft ook de Duitse Rekordmeister Bayern München drie spelers in de top tien.

Met Yaya Touré (29e, ex-Beveren) en Carlos Bacca (65e, ex-Club Brugge) staan er nog twee spelers met een Belgisch clubverleden in de top honderd.

986 keer bekeken