RSCA pakt nipt een punt in Lokeren

Bekijk het matchverslag vanaf 0:35.

Anderlecht heeft op de valreep een punt meegegrist uit Lokeren. De Waaslanders waren de betere ploeg en kwamen tien minuten voor tijd verdiend op voorsprong via Bolbat, maar in de slotfase kopte Gillet de gelijkmaker voorbij Verhulst. 

Lokeren kwam door de afwezigheid van de driehoek Persoons - Overmeire - Ngolok ietwat onthoofd aan de aftrap, maar daar was in de eerste helft nauwelijks wat van te merken. Na vijf minuten mocht Patosi zo maar oprukken van Kara. De Zuid-Afrikaan vuurde een raket af richting Proto. Zijn schot zoefde net naast. Aan de overkant was Suárez dicht bij de openingstreffer, maar Odoi veegde zijn plaatsbal van de lijn. Bij Anderlecht bleek Kara niet goed wakker. Die liet zich al te makkelijk aftroeven door Coelho en mocht van geluk spreken dat de Braziliaan de bal oog in oog met Proto tegen de paal trapte. Even later mocht hij opnieuw oprukken en waaide zijn schot net voorbij de verste paal. Anderlecht creëerde voor de pauze zelf nog een uitstekende kans - Verhulst redding Okaka's poging van dichtbij - maar mocht zich vooral gelukkig prijzen dat het bij de rust nog 0-0 stond. 

In het begin van de tweede helft kreeg Anderlecht wel de uitgelezen mogelijkheid op de 0-1. Ezekiel legde goed breed tot bij Praet, die stak de bal perfect tot bij Okaka. De Italiaan kon de bal onvoldoende raken en devieerde hem tegen de paal. Op het uur ontsnapte Archeampong aan zijn tweede gele kaart. De Ghanees had in de eerste helft Miric al stevig tegen de grond gewerkt en sprong in de tweede helft Ticinovic in de rug. Delfériere hield het geel (en dus ook het rood) tot grote woede van Georges Leekens op zak. Een klein kwartier voor tijd zette Bolbat zijn coach en zijn ploegmaats op weg naar een leuke kerstmis. Coelho stuurde de Oekraïner knap door de Brusselse verdediging. Met veel feeling stifte hij de bal over Proto in doel: 1-0. Anderlecht stevende op een nederlaag af, maar in de toegevoegde tijd kopte Gillet een voorzet van Praet nog voorbij een kansloze Verhulst: 1-1. 

5762 keer bekeken