Van Gaal loopt boos weg op persbabbel

Louis van Gaal heeft nog eens een memorabele persconferentie gegeven. De trainer van Manchester United verliet na amper vijf minuten boos de perszaal. De Nederlandse coach is de verhalen over zijn toekomst in de Engelse media grondig beu.

Louis van Gaal vindt dat de pers zijn excuses moeten aanbieden. “Ik dacht dat jullie geschreven hadden dat ik al ontslagen was en dat mijn collega José Mourinho al op deze plek zou zitten? Hebben jullie enig idee welke invloed die uitspraken hebben op mijn vrouw en kinderen? Of mijn kleinkinderen? Of de supporters van Manchester United? Of mijn vrienden? Wat denken jullie eigenlijk?”

Van Gaal had duidelijk niet veel zin om aanwezig te zijn op de persconferentie. “De enige reden dat ik hier zit, is omdat ik hier moet zitten. Dat zijn de regels van de Premier League. Maar ik weet nu al dat jullie mijn woorden zullen verdraaien.”

"Voel steun van iedereen bij deze club"

De Nederlander ligt onder vuur als coach van Man United. The Red Devils pakten in de afgelopen vier competitiewedstrijden twee op twaalf en werden uitgeschakeld in de Champions League. Man U overwintert nu verder in de Europa League.

“Ik heb deze week gesprekken gehad met de spelers en de staf. We hadden een kerstlunch, waar ik een speech gaf en ik voelde er de warmte en steun van iedereen bij deze club. Alleen voel ik die niet bij de media.”

“Nu moet ik vragen beantwoorden en daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Ik focus me nu op de wedstrijd tegen Stoke City (van nu zaterdag). Ik wens jullie een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar”, en weg was Louis van Gaal. 

673 keer gelezen