Rode Duivels nummer 1 in 2015

België sluit 2015 af als het beste voetballand ter wereld. Het bereikte die nummer één-positie onder andere na een succesvolle kwalificatiecampagne voor het EK van volgende zomer in Frankrijk. Het is de eerste keer na EURO 2000, dat we samen organiseerden met Nederland, dat België nog eens aanwezig zal zijn op de eindronde van een EK.

De Rode Duivels verzekerden zich van de kwalificatie na een 1-4-winst in en tegen Andorra. Na de laatste kwalificatiematch, thuis tegen Israël (3-1), was het dus tijd voor een klein feestje.

De supporters zijn ambitieus, maar ook de spelers steken hun ambitie voor het EK niet onder stoelen of banken. “The sky is the limit”, “we kunnen iets groots bereiken met deze groep” en “we moeten gaan om te winnen” waren maar enkele uitspraken. Toch blijven de Duivels ook realistisch.

In juni oefenden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het Stade de France in Saint-Denis, vlakbij Parijs. België speelde een sterke wedstrijd en won met 3-4. Wie weet, was die match wel een voorsmaakje van de EK-finale van volgende zomer.

Brons op WK U17

Ook voor de jonge Duivels werd het een meer dan geslaagd jaar. Op het WK voor min 17-jarigen pakte België de bronzen medaille. Een ongelooflijke prestatie, want het was de eerste keer dat een Belgische ploeg een medaille pakte op een WK voetbal.

Twee dagen na die historische prestatie kregen de jonge Duivels een warm onthaal van hun ouders, familie en vrienden aan de gebouwen van de Belgische voetbalbond en poseerden ze met hun medaille voor de camera's.

676 keer gelezen