Spelers KV Kortrijk verdacht van zedenfeiten

Hervé Kage en Aboubakar Kamara zitten in nauwe schoentjes. Het parket van Kortrijk voert een gerechtelijk onderzoek tegen de twee spelers van KV Kortrijk in een dossier van zedenfeiten.

Een vrouw diende een klacht in tegen de twee wegens verkrachting. Een onderzoeksrechter zal nu moeten bepalen of er inderdaad strafbare feiten zijn gepleegd en door wie. De namen van Kage en Kamara zijn niet de enigen die in de klacht vernoemd worden. 

KVK weet officieel van niets

KV Kortrijk zelf is nog niet officieel op de hoogte gebracht van het strafdossier waarin de twee spelers verhoord zijn. Kage en Kamara hebben aan de clubleiding verteld dat ze als getuigen verhoord werden.

"We kunnen op dit moment enkel afwachten. Uiteindelijk blijft iemand onschuldig tot het tegendeel is bewezen. We kunnen hier als club weinig tegen doen. De belangen van de club en van de spelers staan uiteraard voorop", zegt Jelle Brulez, de communicatieverantwoordelijke van KV Kortrijk.

De club wacht nu het verdere verloop van het onderzoek af vooraleer eventuele bijkomende stappen worden overwogen. "Gelet enerzijds op het geheim van het onderzoek en anderzijds het vermoeden van onschuld tot bewijs van het tegendeel van eventuele betrokken partijen, kan en wil de club tot nader bericht niet verder reageren op deze zaak."

 

1050 keer gelezen