Historisch jaar AA Gent begint met titel

2015 was zonder twijfel het jaar van AA Gent. De Buffalo’s werden voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van België, waardoor de Gentse Feesten enkele weken vroeger begonnen dan normaal. 

Op de voorlaatste speeldag van play-off 1 kreeg AA Gent Standard op bezoek. De Buffalo’s moesten winnen om zich te verzekeren van de landstitel. En winnen, dat deden ze!

De Ghelamco Arena ontplofte na het laatste fluitsignaal en het feest barstte helemaal los wanneer kapitein Sven Kums de beker in de lucht mocht steken.

Voor de laatste speeldag moest AA Gent nog op verplaatsing naar Anderlecht. Daar verloren de Buffalo’s met 2-1, maar de spelers zaten waarschijnlijk al met hun gedachten in Gent, waar het centrum van de stad was volgelopen met dolenthousiaste supporters. De spelers en staf van La Gantoise arriveerden in stijl, in bootjes op de Leie. Onze reporter Michiel Ameloot kreeg een exclusief plekje op de boot van voorzitter Ivan De Witte en burgemeester Daniël Termont.

Na de eerste landstitel in de clubgeschiedenis begint ook het nieuwe seizoen prima voor AA Gent. De Buffalo’s winnen in de eigen Ghelamco Arena de Supercup van Club Brugge. Laurent Depoitre maakte het enige en winnende doelpunt van de wedstrijd.

3532 keer gelezen