Raman moet nog een sanctie vrezen

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond daagt Benito Raman voor de Geschillencommissie. De speler van AA Gent moet zich gaan verantwoorden voor zijn uitlatingen na de wedstrijd tegen KV Kortrijk afgelopen weekend. Raman riep toen door de stadionmicro “Alle boeren zijn homo’s”, waarmee hij zowel de supporters van Club Brugge – ook wel “boeren” genoemd – de holebigemeenschap, als de landbouwers beledigde.

Meteen na de wedstrijd bood Raman zijn excuses aan via Twitter, maar het kwaad was al geschied. AA Gent besliste om hem te schorsen tot 2 januari en hij krijgt ook extra psychologische begeleiding.

Zware sanctie?

Raman moet nu ook een zware sanctie van de KBVB vrezen. Het Bondsparket laat Raman vervolgen omdat hij inbreuk pleegde op twee reglementen. Namelijk art. 504 van het bondsreglement en art. 58 van de disciplinaire code van de FIFA.

"Door hun aansluiting verbinden de leden er zich toe geen daden te stellen die schade kunnen berokkenen aan de bond, zijn clubs of zijn aangeslotenen", aldus het bondsreglement, waarin ook de gedragscode van de FIFA is opgenomen.

Artikel 58 uit die disciplinaire code stipuleert dat "eenieder die met zijn woorden of acties de waardigheid van een individu of van een groep personen beledigt naar aanleiding van ras, kleur, taal, religie of origine voor minstens vijf wedstrijden wordt geschorst. Daarbovenop wordt een stadionverbod en een boete van minstens 20.000 Zwitserse Frank (18.500 euro) opgelegd."

597 keer bekeken