Harbaoui mag vanaf dit weekend spelen

Hamdi Harbaoui mag vanaf zaterdag eindelijk weer spelen voor Sporting Lokeren. De club heeft het bericht gekregen dat de spits vanaf dan speelgerechtigd is. “De speler reageert vanzelfsprekend enthousiast over deze ontwikkeling”, meldt de club in een persbericht.

“De speciale commissie binnen de FIFA bevoegd met het statuut van de speler, heeft aan de KBVB laten weten dat ze de toelating krijgen om Hamdi Harbaoui per direct aan te sluiten bij de Belgische voetbalbond”, zegt de club uit het Waasland. “Concreet betekent dit dat Hamdi vanaf zaterdag inzetbaar is voor Sporting Lokeren.”

Harbaoui verbrak begin oktober zijn contract bij Qatar SC en tekende opnieuw bij Lokeren, waar hij twee seizoenen geleden nog topschutter was. Hij verliet de Qatarese club omdat hij naar eigen zeggen niet meer betaald werd. Qatar SC betwistte dat en spande een zaak aan bij de FIFA, waardoor de speler niet kon spelen voor Lokeren. Maar de Wereldvoetbalbond heeft de Tunesische spits gelijk gegeven en vanaf zaterdag, in de derby tegen Waasland-Beveren, kan Georges Leekens hem opstellen. 

438 keer gelezen