Charleroi wint Waals onderonsje

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 26:40.

Charleroi heeft zijn inhaalwedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz eenvoudig gewonnen. Perbet scoorde na twintig minuten het enige doelpunt van de avond. De Karolo's stonden na een rode kaart voor Tainmont meer dan een uur met z'n tienen op het veld, maar kwamen nauwelijks in de problemen en verzuimden zelfs om de score verder uit te diepen.

Het beste voetbal kwam in de eerste helft van Henegouwse voeten. Moeskroen-Péruwelz won het merendeel van de duels, liet de bal vlot rondgaan, maar creëerde geen al te grote kansen. Charleroi daarentegen slaagde daar wel in. Al na zes minuten mocht Pollet na een listig steekpassje van Tainmont alleen richting doelman Vagner, maar de blonde aanvaller aarzelde te lang en liet zich de bal al te makkelijk door Mézague uit de voeten tackelen. Na 20 minuten was het wel prijs voor de Karolo's. Tainmont haalde van op afstand verschroeiend hard uit, Vagner bokste de bal ietwat ongelukkig pal in de voeten van Perbet. De Franse goaltjesdief liet de kans niet onbenut en scoorde zijn negende doelpunt van het seizoen: 0-1.

Even later ging het licht uit bij Tainmont. De Fransman tikte de bal net iets te ver voor zich uit en tackelde vervolgens Vaccaro met een voet vooruit. Colemonts greep meteen naar zijn achterzak: rood en Charleroi nog meer dan een uur met tien. Het inspireerde Moeskroen-Péruwelz niet meteen tot meer. Het gevaarlijkste wapenfeit nog voor de rust was een slap schot van Scepovic. Een doelpunt van Mézague werd terecht afgekeurd nadat Vaccaro doelman Vagner zichtbaar had gehinderd.

Ook in de tweede helft kon Moeksroen-Péruwelz de man-meer-situatie niet uitbuiten. Het dreigde enkel met een lage schuiver van Dingome en een zwakke poging van Maciel. Charleroi kreeg daarentegen genoeg mogelijkheden om de score uit te diepen. Saglik en Baby boksten een goede counter in elkaar, de vrijstaande Ndongala trapte de aanval plompverloren de tribune in. Het is al de tiende wedstrijd op Le Cannonier die Moeskroen-Péruwelz niet kan winnen. Charleroi klimt dankzij deze krappe zege maar liefst vier plaatsen in het klassement. Het is nu zevende staat nu op drie punten van Racing Genk én van play-off 1. Zaterdag ontvangt het de Limburgers op Mambourg. Bij winst wipt Charleroi over de Genkenaars en staat het in de top zes.

 

1130 keer bekeken