Del Bosque wil na EK met pensioen

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque wil na het Europees kampioenschap van volgende zomer met pensioen gaan. Dat zei de 64-jarige coach dinsdag in een interview. “Mijn pensioen komt steeds dichterbij. Als alles volgens plan verloopt, wordt het EK 2016 het eindstation voor mij. Ik moet er wel nog met de Spaanse bond over spreken vooraleer ik mijn definitieve beslissing neem.”

Del Bosque nam zeven jaar geleden de taak van Spaans bondscoach over van Luis Aragonés, net nadat die met Spanje Europees kampioen was geworden op het EK in Zwitserland en Oostenrijk. Met La Roja won Vicente del Bosque het WK 2010 in Zuid-Afrika, de allereerste wereldtitel voor Spanje, en verdedigde hij met succes de Europese titel op Euro 2012 in Oekraïne en Polen.

Het WK van 2014 in Brazilië werd een grote teleurstelling. De Spanjaarden mochten na de groepsfase hun koffers al pakken. Ze eindigden derde in een groep met Nederland, Chili en Australië. Del Bosque dacht toen al aan stoppen, maar hij bleef en leidde Spanje zonder problemen naar het EK van volgende zomer. Daar gaan ze op zoek naar een derde Europese titel op rij, wat een record zou zijn. Spanje zit in een groep met Tsjechië, Turkije en Kroatië. 

90 keer gelezen