De Witte veroordeelt actie van Raman

Ivan De Witte heeft voor het eerst gereageerd op de uitlatingen van Benito Raman gisteravond. De voorzitter van AA Gent veroordeelt de actie van de Gentse aanvaller. Die had na de wedstrijd tegen Kortrijk “alle boeren zijn homo’s” ingezet, een supporterslied gericht tegen de fans van de Club Brugge.

In naam van de speler en de club excuseert De Witte zich bij de spelers en fans van Club Brugge, alsook bij de holebi- en landbouwgemeenschap. Binnen de club werd er beslist om Raman voor onbepaalde tijd te schorsen. “Wij zullen hem opnemen in een begeleidingsprogramma, samen met onze psychologe. Zo willen we hem tot bewustzijn brengen dat de volwassenheid gekomen is. Voor een profvoetballer geldt een andere gedragscode geldt dan voor gelijk welke andere jongeman. Hij moet zich echt aanpassen aan de gedragsregels die in deze club van tel zijn.“

De spelersgroep heeft intussen onder leiding van kapitein Sven Kums een alternatieve straf gevraagd. De Witte: “Dat is heel mooi. Ze hebben voorgesteld dat hij een dag of drie tewerkgesteld wordt in organisaties die zich bezighouden met de belangen van de holebigemeenschap.”

726 keer bekeken