Gent schorst Raman na homo-uitspraak

AA Gent heeft Benito Raman voor onbepaalde duur geschorst na zijn uitspraken van gisteravond in het stadion. Hij riep toen na de zege tegen KV Kortrijk in de microfoon dat “alle boeren homo’s zijn”. Daarmee schoffeerde hij zowel de supporters van Club Brugge als de holebigemeenschap.

De club schrijft in een mededeling zich volledig te distantiëren van de ongepaste uitlatingen van Raman. “Dergelijke uitlatingen zijn volledig in strijd met de fundamentele waarden van de club. KAA Gent draagt namelijk diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel.”

Met onmiddelijke ingang

KAA Gent zegt zich ook te willen excuseren, in eerste instantie bij de holebigemeenschap, maar ook bij de supporters van Club. Ook de boerengemeenschap krijgt excuses. “Omdat zij zich kunnen geviseerd voelen door deze totaal ongepaste uitlatingen”, klinkt het nog.

Raman wordt nu met onmiddellijke ingang geschorst. Hij krijgt ook psychologische begeleiding om verdere incidenten te voorkomen. Er volgt ook een intern gesprek met de spelersgroep, die zelf een alternatieve straf voorstelt in overleg met een holebi-organisatie.

"Jammer dat dit gebeurt"

Dat er gevolg zou worden gegeven aan de uitspraken van Raman, was gisteravond al duidelijk. Trainer Hein Vanhaezebrouck kon er dan ook niet om lachen. “We wilden het jaar op een mooie manier afsluiten. Het is jammer dat dit moet gebeuren en zeker omdat het niet de eerste keer is.”

Excuses op Twitter

Raman zelf excuseerde zich ook snel op Twitter. “Ik heb veel respect voor alle Club Bruggesupporters. Ook mijn excuses aan alle mensen met een andere geaardheid. Dit is nooit mijn bedoeling geweest”.

Boskamp: "Achterlijk dat hij dit doet"

Ook voor Stadion-analist Johan Boskamp was het gisteravond al duidelijk: Raman moest gestraft worden. “Het is achterlijk wat hij doet”, zei hij daarover. “Hij wordt aangemoedigd door de andere sterkhouders, maar Benito zelf ziet nergens kwaad in.”