Gent pakt makkelijke 3-0 zege tegen KVK

Bekijk het matchverslag vanaf 25:45.

Gent heeft de 20ste speeldag afgesloten met een knappe 3-0 zege tegen KV Kortrijk. Simon, Kums vanop de stip en Milicevic waren de doelpuntenmakers van dienst.

Gent – KV Kortrijk was de laatste match van speeldag 20. Na de spektakelmatchen die eerder op de dag werden gespeeld, lagen de verwachtingen hoog voor Gent en Kortrijk. Maar voor de rust werden die verwachtingen helemaal niet ingelost. Kortrijk toonde maar weinig initiatief om echt te voetballen en Gent had het moeilijk om door de stugge defensie van Kortrijk te geraken. Pas na een half uur was er de eerste echte kans. Een kopbal van Papazoglou werd van de lijn gered door Thomas Foket. Een stevige waarschuwing voor Gent. Enkele minuten later legde Gent een vloeiende aanval op de mat. Milicevic trapte hard over de grond tot bij Depoitre, die heel slim devieerde tot bij Simon. De Nigeriaan kwam oog in oog met Darren Keet en bleef koelbloedig. Gent mocht met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

De Buffalo’s wilden na de rust meteen de score uitdiepen, maar Depoitre en Milicevic konden hun kansen niet afmaken. Rond het uur kreeg Gent een penalty na een vermeende overtreding van De Smet op Dejaegere. Een licht gegeven penalty, maar dat kon Kums niet deren. Hij trapte zijn tiende competitiedoelpunt tegen de netten. Twintig minuten voor tijd maakte Milicevic er met een kopbal nog 3-0 van. Al bij al een gemakkelijke overwinning voor Gent tegen een onmachtig KV Kortrijk. 

3841 keer bekeken