Oostende haalt zwaar uit tegen Standard

Bekijk het matchverslag vanaf 0:05.

De tweede wedstrijd van de voetbalzondag werd net zoals Club Brugge – Anderlecht een spektakelstuk. In een zeer interessant duel hield Oostende Standard in eigen huis in bedwang. Het deed zelfs meer dan dat, het stuurde de Rouches met 4-1 naar huis.

 Na drie minuten werd de toon al gezet toen Berrier Oostende op voorsprong zette met een afstandsschot waarop doelman Hubert zich volledig verkeek. Een flater van de doelman van Standard. Oostende duwde goed door in het begin van de wedstrijd en niet veel later hadden zowel Berrier als Cyriac de dubbele voorsprong aan de voet. Deze keer stond doelman Hubert wel pal. Standard groef zich niet in en in de 20ste minuut maakte Milec zowaar de gelijkmaker. De wedstrijd ging goed op en af. Na een halfuur kwam Oostende opnieuw voor en weeral ging er geklungel van Standard aan vooraf. Na slecht uitverdedigen kon Musona de 2-1 finaal over de lijn duwen. Met die voorsprong gingen beide ploegen rusten.

 Standard kwam furieus uit de kleedkamers. Knockaert kneep goed naar binnen en haalde hard uit, maar Ovono ging goed plat. Het geluk was duidelijk meer aanwezig bij Oostende, want in de volgende aanval zag Musona zijn schot afwijken en voorbij Hubert in de verste hoek binnen rollen. 3-1 voor de kustploeg. Tot overmaat van ramp moest Standard na een uur met tien man verder toen Dossevi rechtstreeks rood kreeg na een late tackle met gestrekt been. Een kwartier voor tijd telde Canesin helemaal uit toen hij al vallend en op spectaculaire wijze met dij de 4-1 tegen de netten werkte. Een ruime zege voor Oostende, dat opnieuw tweede wordt.

2855 keer bekeken