Anderlecht wint in Brugge met 1-4

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Het wordt geen aangename kerst voor Club Brugge. In een volgepakt Jan Breydel verloor het kansloos van Anderlecht met 1-4. De wedstrijd werd gekenmerkt door foutief af- en goedgekeurde doelpunten.

Na amper vijf minuten keek blauw-zwart al tegen een achterstand aan. Archeampong zette een een-tweetje op met Praet, Meunier kon niet volgen, Okaka verlengde de lage voorzet van de Ghanees in doel: 0-1. Club Brugge had in het openingskwartier alle moeite met het tempo van Anderlecht. Halverwege de eerste helft voetbalde het zichzelf evenwel terug in de match. Vossen en Izquierdo gingen neer in de zestien, maar Gumienny floot geen strafschop voor beide fopduiken. Net na het halfuur haalde Praet van buiten de zestien verrassend uit. Hij klopte Bruzzese in de korte hoek: 0-2 aan de pauze. 

De tweede helft startte bijna dramatisch voor blauw-zwart. Engels schatte een uittrap van Proto foutief in, Okaka ging met de bal aan de haal en lobde de 0-3 over Bruzzese. Het paars-wit feest ging niet door: de lijnrechter kleurde het doelpunt onterecht af voor buitenspel. Op het uur knokte Club Brugge zich terug in de wedstrijd. Simons verlengde een voorzet tot bij de in buitenspel staande Engels, die kopte door tot bij Denswil. De Nederlander joeg de 1-2 vanuit buitenspel voorbij Proto. Even later scoorde Club zelfs de gelijkmaker, maar dit keer werden Meunier én Vossen (onterecht) afgevlagd voor buitenspel. Tien minuten voor tijd liep Meunier domweg Suárez aan in de zestien. De Argentijn zette de strafschop feilloos om: 1-3. In de slotminuut zette Praet de kroon op het werk. Hij zette een knap een-tweetje op met Okaka, die Meunier door de benen speelde, Praet werkte subliem af: 1-4.

Het was al meer dan 30 jaar geleden dat Club Brugge in eigen huis nog zo zwaar verloor van Anderlecht. In 1981 werd het maar liefst 1-5. 

8866 keer bekeken