Ancelotti opvolger Guardiola bij Bayern

Carlo Ancelotti volgt Pep Guardiola volgend seizoen op als coach van de Duitse topclub Bayern München. Dat maakte Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zondag bekend in een interview met de Duitse krant Bild en even later werd het nieuws ook bevestigd door Bayern München. De 56-jarige Italiaan ondertekende er een contract tot 2019.

Het contract van Guardiola in de Allianz Arena loopt komende zomer af en de voorbije weken werd steeds meer duidelijk dat een contractverlenging er niet zat aan te komen. "We zijn dankbaar voor zijn geleverde werk en ik ben er zeker van dat we ook dit seizoen nog heel wat successen zullen boeken", vertelde Rummenigge aan Bild. "Met Ancelotti komt er een heel succesvolle coach naar Bayern. Ik kijk al uit naar onze samenwerking."

De 44-jarige Guardiola streek in 2013 in Beieren neer en is er dus aan zijn derde seizoen bezig. Met Bayern won hij twee landstitels op rij, het WK voor clubs, de Europese Supercup en de Duitse beker. Ook dit seizoen staat de Rekordmeister weer riant aan de leiding in de Bundesliga.

Carlo Ancelotti is momenteel aan een sabbatjaar bezig, na zijn ontslag eind mei bij Real Madrid. Met de Koninklijke had hij het jaar voordien nog de Champions League gewonnen, met AC Milan lukte hem dat destijds zelfs twee keer (2003 en 2007).

288 keer gelezen