OHL pakt tweede thuiszege op rij

Bekijk de samenvatting vanaf 22:41.

OH Leuven heeft vanavond een ontzettend belangrijke zege gepakt in eigen huis tegen KV Mechelen. Leuven won met 3-1. Mechelen stond aan de rust 0-1 voor na een doelpunt van Hanni. Maar na de rust zette OHL orde op zaken met doelpunten van Croizet, Cerigioni en Bostock.

De eerste helft ging evenwichtig op en neer qua kansen. Zowel Leuven als Mechelen waren enkele keren dicht bij een doelpunt. Maar Riou en Gillet stonden sterk te keepen en hielden de netten schoon. Op het half uur leed Bostock balverlies op het middenveld. Mechelen prikte snel tegen en Matthys bediende Sofiane Hanni. De Algerijn, de laatste weken in de vorm van zijn leven, nam de kans in dank aan en maakte er 0-1 van. Een knap doelpunt en Mechelen met een voorsprong naar de kleedkamer.

Na de rust kwam OHL verschroeiend uit de kleedkamer. De eerste kans was meteen raak. Een knappe actie van Trossard werd aan de tweede paal binnen gekopt door Croizet. En enkele minuten later ging Leuven erop en erover. Croizet kon zich goed doorzetten. De bal kwam bij Cerigioni en die deed de Leuvenaars juichen door de 2-1 binnen te trappen. Mechelen was onzichtbaar in de tweede helft. Een kwartier voor tijd ging Croizet er vandoor. Satli ging aan de noodrem hangen en kreeg rood. De penalty werd knap omgezet door Bostock. Zo werd het 3-1, een verdiende overwinning voor OH Leuven. 

1397 keer bekeken