Peeters wint eerste keer met Westerlo

Bekijk de samenvatting vanaf 14:08.

Hij heeft er een kleine maand op moeten wachten maar Bob Peeters heeft zijn eerste zege als coach van Westerlo beet. De Kempenaars bouwden in eigen huis een 0-1 achterstand tegen Charleroi om in een 2-1 zege.

Na amper zeven minuten keek de hekkensluiter al tegen een achterstand aan. Tainmont wierp de bal voor doel, Dessoleil dook slim in de rug van de Westelse verdediging en kopte de 0-1 voorbij Van Langendonck. Charleroi had ook snel kansen op de 0-2, maar Schuermans haalde een kopbal van Tainmont van de lijn en de deklat hield Ndongala van een doelpunt. De Karolo's lieten de teugels nadien vieren, waardoor Westerlo zich terug in de wedstrijd voetbalde. Vlak voor de pauze resulteerde dat in de gelijkmaker. Gounongbe kopte een hoekschop van Molenberghs via de paal binnen: 1-1 aan de rust.

Westerlo breide daar in de tweede helft een verlengstuk aan. Eerst kopte De Ceulaer nog ietwat ongelukkig een gemaakt doelpunt van Cools van de lijn. Nadat Annys na een overtreding van Dessoleil neerging in de rechthoek van Charleroi, mochten de Kempenaars het vanop de stip proberen. Gounongbe trapte zijn tweede doelpunt van de avond koel voorbij Mandanda: 2-1. Westerlo blijft dankzij de overwinning in het spoor van OH Leuven. Charleroi mist door de nederlaag de voeling met de top zes.

699 keer bekeken