Genk wint Limburgse derby met 3-0

Bekijk de samenvatting vanaf 02:08.

KRC Genk mag zich weer – voor even – de beste club van Limburg noemen. De Genkenaars sloten een matige partij tegen STVV winnend af. Bailey, Kebano en Dewaest zorgden voor een 3-0 zege.

STVV toonde een en al gretigheid in de openingsminuten, maar verloor al snel zijn overwicht aan de Genkenaars. Ndidi vond na tien minuten het eerste gaatje in de Truiense defensie en zette Kebano op weg naar De Winter, maar de Congolees trapte hard in het zijnet. Even later verstuurde Buyens de nagenoeg perfecte steekpass richting Walsh, maar die trapte nipt voorlangs. Tien minuten voor de rust reet Ndidi de gele defensie opnieuw open. Hij stak de bal door naar Kebano, die perfect afleverde bij Bailey. De Jamaicaan duwde de 1-0 eenvoudig naast De Winter in doel.

In de tweede helft toonden de Kanaries een ander gezicht. Ze wonnen duels en creëerden zelfs kleine kansen. Twintig minuten voor tijd leek de derby van het bronsgroen eikenhout beslecht. Rherras haalde Ndidi neer in de grote rechthoek, Kebano zette de penalty feilloos om. Vijf minuten voor tijd gaf Dewaest de Genkse zege nog wat extra glans. De verdediger kopte een hoekschop voorbij een flaterende De Winter: 3-0.

Door de zege blijft Genk ook na dit weekend in de top zes. Het nadert tot op twee punten van Zulte Waregem. STVV verliest de voeling met play-off 1. Het verschil met de zesde in de stand bedraagt nu vier punten.

4103 keer bekeken