Essevee pakt punt mee uit Daknam

Bekijk het matchverslag vanaf 0:40.

De ongeslagen reeks van Lokeren en Georges Leekens blijft duren. De Waaslanders stonden bijna een volledige wedstrijd op achterstand tegen Zulte Waregem, maar Coelho redde in de extra tijd een verdiend punt. Het werd 1-1 op Daknam.

Essevee beleefde een droomstart op Daknam. Na amper tien minuten beroerde Persoons de bal in de eigen zestien met de hand, ref Lardot wees onverbiddelijk naar de stip. Leye trapte de penalty koelbloedig rechtdoor: 0-1. De Senegalees hijst zich met zijn tiende doelpunt van het seizoen naast in de topschuttersstand naar topscorer Cyriac. Amper een minuut later liet Thiam zich van zijn minst mooie kans zien. De aanvaller van Zulte Waregem gaf Persoons na een korte woordenwisseling prompt een kopstoot. Rood was het terechte verdict.

Vlak voor het uur kreeg Lokeren de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Persoons leverde de perfecte assist af bij de ingevallen Dessers, maar de jonge aanvaller trapte onbesuisd over. Een kwartier voor tijd combineerden de Waaslanders vlot door de defensie van Zulte Waregem, maar Coelho kon de knappe actie niet afronden. In minuut 91 had de Braziliaan meer geluk. Dessers stak de bal knap door, Godeau trapte naast de bal en Coelho werkte beheerst af: 1-1. Met het gelijkspel is Lokeren nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Zulte Waregem rondt de kaap van 30 punten en blijft vijfde.

4177 keer bekeken